REGRESSIOHOITO -oma kokemukseni 

12.04.2023

Mitä on regressiohoito ja mitä hoidossa tapahtuu? Kerron omasta hoitokokemuksestani ja oivalluksistani hoidon aikana ja jälkeen.

Ajelin eräänä kauniina syyspäivänä 2022 ystäväni Ria Katajan luokse Porvooseen. Meillä on Rian kanssa yhteistä historiaa takana lapsesta saakka ja olemme kulkeneet elämänpolkuamme enemmän ja vähemmän samansuuntaisesti aikuisuuteen saakka ja tunnemme toistemme elämänvaiheet. Ria on sen lisäksi että on näyttelijä, näytelmäkirjailija ja ohjaaja, myös saunaterapeutti ja opiskellut kaikenlaisia muitakin luonnonmukaisia hoitomuotoja, kuten kuppausta, energiahoitoja jne. Tällä hetkellä hän tekee viimeisiä asiakasharjoitustöitä lähes vuoden kestäneeseen Enkeli- energiahoitaja-koulutukseen liittyen, jossa hän on osana koulutusta opetellut mm. tätä regressiohoitoa ja paljon monia muita hoitoja. Ria kertoo, että hoidot joita hän on opetellut vahvistavat sieluyhteyttä ja yhteyttä omiin enekeleihin, sekä näkymättömän maailman valon auttajiin. "- Joku voisi kai sanoa, että ne vahvistavat yhteyttä omaan sisäiseen lapseen." Tuntui siis hyvin luonnolliselta vastata myöntävästi ehdotukseen tulla regressiohoitoon. Kävin aikoinaan Rian hoidossa myös Turussa saunalla kun hän teki näyttötyötä kuppauksesta. Avoimin mielin olen aina kokeilemassa erilaisia kehohoitoja sillä siten voi löytyä itselle sopiva hoitomuoto / hoitomuodot.

Ria on miehensä Panun kanssa tehnyt korona-ajan projektina kotitalonsa yhteydessä olleesta vanhasta saunatuvasta hoitohuoneen, jolle on annettu nimi Iloisen talon saunatupa. Saunatuvalla on ehditty jo saunottaa mukava joukko ihmisiä ja sen lisäksi siellä on vieraillut erilaisia luontaisen terveyden ja hyvinvoinnin alan osaajia ja ammattilaisia. Asiakkaita yhdistää se, että kukaan ei ole lähtenyt saunatuvalta viikon työstressit tai vanhat taakat harteillaan. Rian rauhallinen ja lempeä ote yhdessä hoitohuoneen ihanan tasapainoisen energian kanssa saa rauhoittumaan jo hoitohuoneeseen istuessa tulovaiheessa.

Regressioterapiassa hoito aloitetaan keskustelulla, jossa käydään läpi asioita, joihin asiakas mahdollisesti toivoisi vastauksia. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla kysymyksiä valmiina, vaan voidaan vain kuulostella, millaisia mielikuvia hoidossa lähtee nousemaan. Ria mainitsee tässä yhteydessä vielä, että hoito on kaikille yksilöllinen ja etenee ja ilmenee energeettisesti kaikilla omanlaisella tavallaan. Ei siis ole käytännössä kahta täysin saman kaavan mukaisesti etenevää hoitoa ja jokaisen kokemus hoidosta on täysin yksilöllinen.

Keskustelun jälkeen rentoutetaan ensin kehoa ja mieltä kun on menty makuulle hoitopöydälle ja saatu hyvä asento viltin alla. Hoidossa käyttiin minun kohdallani äänimaljoja, rumpua ja erilaisia miellyttäviä ääniä tuottavia soittimia apuna. Aina ei kuitenkaan käytetä kaikkia näitä edellä mainittuja, vaan hoitaja käyttää niitä työkaluja hoidossa apuna, joita hänelle ohjauksessa näytetään käytettäväksi. Hoitaja on siis hyvin yhdistyneenä hoidettavan energiakenttään, sekä korkeimmalta tulevaan energiaan jota hän kanavoi hoidossa. Hoidon aikana ollaan miellyttävässä rentoutuneessa tilassa, mutta ei kuitenkaan ole tarkoitus nukahtaa eikä siinä vaivuta hypnoosin kaltaiseen syvään rentoutustilaan. Mieli on kaiken aikaa mukana ja tarkkailee mitä mielikuvia hoidon aikana nousee esiin. Hoitaja ohjaa hoitoa kysymyksillä eteenpäin ja saattaa tarkentaa joitakin asioita kun asiakas on tuonut mielikuvan sanoiksi. Mitään mitä ei halua itse katsoa tai nähdä, ei tarvitse katsoa, eikä niitä yleensä sieltä nousekaan, vaan se mihin asiakas on valmis, se näytetään. Hoidon aikana voidaan tarkastella omien sukulinjojen vanhoja tapahtumia, omaa menneisyyttä tai menneitä elämiä. Usein hoidossa saadaan yhteys myös edesmenneen läheisen tai sukulaisen energiaan, erityisesti mikäli sitä pyytää. Tämä saattaa kuulostaa joistakin hieman pelottavaltakin, mutta edesmenneiden energiat näyttäytyvät mielikuvissa usein hyvin kirkkaana ja kauniina valona, jolla on tunnistettava hahmo. Läsnä on aina kaunis rakkaudentäyttämä yleisilmapiiri ja viestit ovat hyvin kannustavia. Hoidossa avataan aina yhteys vain puhtaisiin ja korkeisiin värähtelytaajuuksiin, jolloin hoidon aikana ei ole mitään pelättävää, vaikka aistisikin vaikkapa oman vanhempansa tai isovanhempansa tai edesmenneen sukulaisensa energiat.

Hoidon aikana kehoni energiakeskusten päälle aseteltiin äänimaljoja ja niiden värähtely tuntui uskomattomalla tavalla jotenkin solutasolla saakka, lisäksi muut soittimet värähtelivät myös omalla taajuudellaan koskettaen myös kehon värähtelytaajuuksia. Kehon energiakeskukset saavat äänimaljahoidolla hoitoa ja se myös aukaisee mahdollisia tukoksia. Energiakehon tukosten avautumisella on hyvin positiivisia vaikutuksia kehon hyvinvoinnille. Kehon tunnemuistissa on myös traumaattisia kokemuksia ja ne aiheuttavat käsittelemättöminä kehon kiputiloja ja sairastumista. Siksi on tärkeää hoitaa myös niitä unohduksiin jääneitä tai jätettyjä tunnetason traumoja siten, että ne saadaan vapautettua. Vaikka hoidon aikana ei tulisikaan yhtään mielikuvaa josta asiakas saisi kiinni oivallustasolle asti, kehon hoitaminen äänimaljoilla ja soittimilla on silti hyödyllistä ja ja hoitava vaikutus on olemassa. Usein ihmiselle kuitenkin hoidossa nousee erilaisia mielikuvia, erityisesti kun päästää tietoisen mielen kontrollista irti. Itselläni vanhoihin sukulinjan traumoihin liittyvä taakkojen kantaminen on todennäköisesti ollut osaltaan vaikuttamassa kehoni kiputiloihin minun jatkaessa taakkojen kantamista pärjäämällä liiaksi yksin. Niska- selkä ja hartianseutu kuvaavat hyvin sitä tukirankaa jonka päälle liika taakka (henkinen tai fyysinen) kasattuna saavat lopulta kehon huutamaan apua kivun muodossa.

Oman hoitoni aikana aistin minulle hyvin läheisen isoäitini energian ja viesti jonka sain oli hyvin selkeä ja rakastavan kannustava. Isoäitini lisäksi ilmensi tyytyväisyyttä oivalluksista, joita sain hoidon aikana. Oman hoitoni kysymykset liittyivät pitkälti juuri isoäitini menneisyyteen ja sieltä käsin tunnistamatta jääneisiin negatiivisiin tunteisiin, jotka vaikuttivat käsittelemättöminä sukulinjan seuraavien jäsenten elämään tässä elämässä. Hoidon avulla on siis mahdollista eheyttää ja parantaa haavoja jotka ovat saaneet alkunsa kaukanakin hoidettavan elämän näkökulmasta. Suvuissa kulkee yleensä aina jonkinlaisia puhumattomia salaisuuksia, häpeää, pelkoa ja muita negatiivisia tunteita, jotka ovat jääneet energiatasolla elämään ja vaikuttamaan suvussa seuraavien sukupolvien elämässä. Erityisesti sota-ajan traumat ovat varmasti tunnetuin suvussa kulkeva traumamuoto, jonka ihmiset osaavat tunnistaa. On myös paljon muita aikakauteen liittyviä tunnetrauman aiheuttajasyitä, joita nyky-yhteiskunnassa elävä ei välttämättä edes tule ajatelleeksi, kuten esimerkiksi aviottoman lapsen syntymästä aiheutunut häpeä, joka oli aikanaan kovinkin traumaattinen tapahtuma tunnetasolla, kun taas tänä päivänä se ei enää sitä siinä määrin ole yhteiskunnan normien muutoksen takia.

Oman hoitoni aikana pääsin näkemään isoäitini nuoruudenkuvia, odotuksia ja tunnetiloja liittyen parisuhteeseen, perheen perustamiseen, feminiini ja maskuliinienergioiden tasapainoon ja sitä kautta ymmärsin missä määrin ne ovat olleet vaikuttamassa vielä minunkin elämässäni. Sain vastauksen siihen, mitkä tapahtumat ovat olleet vaikuttamassa isovanhempieni väliseen tunneilmastoon. Tämä oli hyvin eheyttävää. Sain myös isoäidiltäni ohjeeksi olla kantamatta liikaa taakkoja yksin, sillä "pärjäämisenergiat" ovat tulleet hyvin kaukaa, eikä niiden voimassaolo enää tänä päivänä ole sellaisenaan ole tarpeen. Lisäksi hän kehoitti minua antamaan mieheni ilmentää omaa maskuliinisuuttaan täydesti, määrittelemättä sitä tai "omimalla" sieltä itselleni tarpeettomasti osioita. Pääsin katsomaan myös omia menneitä elämiäni siltä osin, missä vaikuttivat samantyyppiset energiat, jotka ovat vahingoittaneet luottamusta miessukupuoleen ja luoneet liiallista yksin pärjäämisen tarvetta. Lopuksi minulle näytettiin kuitenkin hyvin kaunis yhteisö, jossa olin elänyt intiaanipoikana ja jossa yhteisön ja heimon pää, ilmensi kauniilla ja voimakkaalla tavalla maskuliinisuuttaan ja käytti valtaansa myös rakastavalla, mutta rajoja luovalla terveellä tavalla. Tässä yhteisössä kaikki saivat olla hyväksyttyjä omina itsenään, naisilla ja miehillä oli omat roolinsa yhteisössä ja maskuliini -feminiinienergioiden tanssi oli mitä kauneimmassa sopusoinnussa. Tämä näkymä oli niin uskomattoman eheyttävä, että minulle jäi kaunis kuva siitä mitä tasapanoinen elämä hyväksyvässä yhteisössä parhaimmillaan on. Oivallukset joita hoidon aikana ja vielä jälkeenpäinkin tuli, olivat niin perustavaalaatua olevia, että niillä oli hyvin eheyttävä vaikutus ja tuntui kuin olisi otettu jokin tulppa pois energeettisesti estämästä oman elämän tavoitteita toteutumasta. Tämä hoito sai minut tarkastelemaan omaa naiseuttani, feminiinisyyttäni suhteessa maskuliinisuuteen ja miettimään sitä, mitä ne käsitteinä ylipäätään tarkoittavat.

Suosittelen lämpimästi regressioterapiaa niille, jotka kokevat, että haluavat työskennellä itsensä ja oman sukulinjansa menneisyyden energioiden kanssa ajatuksella, että eheyttää ja parantaa mahdollisia vanhoja haavoja tunnetasolla menemällä katsomaan se, mitä sinulle on sillä hetkellä tarpeen näyttää tai mistä itse haluaisit saada lisää tietoa. Koen itse, että täällä työskentelyllä on positiivinen vaikutus omaan elämään ja tunnemaailmaan. Hoidolla on vaikutus myös fyysiseen kehoon, sekä energiakehoon, eli hoito on hyvinkin kokonaisvaltaista.

Regressiohoitajia löytyy ympäri Suomea. Itse kävin Porvoossa Ria Katajan hoidossa. Yhteystiedot hänelle sekä tietoa hoidoista löytyvät Iloisen talon kotisivulta

- Kati

laskuri
Free Web Counter
Free Hit Counters