ITSENSÄ RAKASTAMINEN

18.04.2023

Koko tämä ihmisenä olemisen tunne ja ymmärrys lähtee siitä rakastaako itseään vai ei. Harva saa jo lapsena oppia pyyteettömän rakkauden taidon. Opimme hyvin yleisesti sen, että jos olen tuhma tai teen jotain väärin, niin vanhemmat ovat kiukkuisia. Se saa meidät yrittämään olla jotain muuta kuin olemme ja esittämään kilttiä, jotta meidät hyväksyttäisiin. Kierre alkaa siis hyvin varhain.

Mitä vanhemmaksi tulemme ja kohtaamme maailman, sitä enemmän kohtaamme rajoja ja sääntöjä. Se saa meidät muokkautumaan johonkin sääntöjen hyväksymään muottiin, jossa voi olla vaikea ja ahdas olla. Ajan kuluessa sitten yleensä ihminen havahtuu ihmettelemään rakastaako hän ylipäätään itseään. Jotkut eivät välttämättä havahdu siihen koskaan. Tein parikymmentä vuotta energiahoitoja ja n. 95 % asiakkaistani ei tiennyt rakastavatko he itseään. Kysyin heiltä suoraan sitä. Kysymys hiljensi heidät ensin ja pitkän ajan kuluttua he vastasivat, etteivät tienneet tai eivät rakastaneet. Opastin heitä sen jälkeen lempeästi ja rauhallisesti kohtaamaan oman itsensä seuraavalla tavalla.

Aloita järjestämällä itsellesi rauhallinen paikka ja sammuta televisio, radio ja kaikki häiritsevät laitteet. Jos haluat, voit laittaa jotain rauhallista meditaatiomusiikkia soimaan hiljaisesti. Istu tuolilla ryhdikkäästi, jalat lattialla ja kädet sylissä. Hengittele syvään kolme kertaa ja puhalla kiire ja stressi pois. Pyri olemaan läsnä juuri siinä missä olet. Tunne tuoli allasi, selkänoja selkää vasten. Onko sinun lämmin vai kylmä, mitä kuulet juuri nyt. Laita molemmat kätesi rintakehälle. Voit alkaa kertoa itsellesi, että olet rakas ja rakastat itseäsi juuri töllaisena kuin olet. Yritä tavoittaa se sinun sisimpäsi, jonka olet piilottanut jonnekin pois näkyvistä.

Anna itsellesi aikaa ja ole lempeä. Mitä kauemmin olet piilotellut, sen syvemmällä se rakkaus lymyää. Tämä ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla, eikä edes sadannella kerralla. Se vaatii siis runsaasti aikaa. Mutta jos otat tavoitteeksesi oppia itsesi rakastamisen, silloin tämä harjoitus alkaa tuottaa iloa arkipäivääsi. Alat huomata muutoksia ajatuksissasi ja teoissasi, etkä välttämättä enää suostu tekemään jotain, joka ei sovi sinulle. Nämä ovat niitä pieniä askelia, jotka vievät kohti oikeaa itsensä rakastamista. Ota tavoitteeksesi alkaa itse itsesi opettajaksi tällä polulla. Kukaan muu ei sitä voi tehdä. Vain sinä itse.

Lopulta kun olet harjoitellut tarpeeksi kauan, laittaessasi kätesi sydämellesi ja kertoessasi itsellesi, että rakastat sinua, huomaat ihanan ja jännän sykäyksen sydämessäsi ja saatat saada kyyneleet silmiisi ja tunnet oikeasti sen sielustasi saakka nousevan kaikenkattavan rakkauden täyttävän ja ympäröivän sinut. Tunnet silloin Rakkauden.

Älä kuitenkaan lopeta tähän tämän harjoituksen tekemistä vaan jatka vaikka lopun elämääsi. Arki nimittäin tuo eteesi ihan varmasti tilanteita, jolloin huomaat, ettet juuri sillä hetkellä rakasta itseäsi. Joten jatka, jatka, jatka!

Olet kaiken rakkauden arvoinen juuri tuollaisena kuin olet juuri nyt!

Soile

laskuri
Free Web Counter
Free Hit Counters